Residència Equina Pupil·latge de cavalls

Cada cavall ha viscut la seva història

Benvinguts

Residència Mas Casanova

Molt més que una residència equina

25 anys d’experiència. 300ha pels cavalls. Tancats diferents segons les necessitats, refugis, quadres, pistes i sempre acompanyats.

A Mas Casanova estem especialitzats en el pupil·latge de cavalls d’edat avançada i cavalls en llibertat o semillibertat que conviuen en grups.

Objectius
Els cavalls ens donen tot el què tenen

Cada any, molts cavalls acaben la seva vida “productiva”, especialment en les competicions. Alguns arriben al final de la seva carrera de manera natural i d’altres degut a lesions o per falta de capacitat. La majoria d’ells són molt joves tenint en compte que un cavall pot arribar a viure aproximadament 30 anys.

Per molts de nosaltres, els cavalls tenen un paper important tant com animals de treball, animals de família, atletes equins o acompanyants. Tots contribueixen a les nostres vides, cultures i economies i per això cal que prenguem plena responsabilitat del seu benestar.

El nostre objectiu és trobar solucions sostenibles a llarg termini per a tots ells.

Nosaltres

Equip de la residència

Mercè Oms Molist

Coordinadora

La Mercè ha dedicat tota la seva vida al món dels cavalls. Es va desenvolupar com entrenadora i criadora des de molt jove i va competir en l’àmbit professional aconseguint importants títols a l’ambient de raid. En els últims anys ha bolcat tota la seva experiència a Mas Casanova coordinant i portant endavant el projecte.

Xevi Quirante Sales

Co-coordinador

En Xevi acompanya la coordinació de Mas Casanova en cada un dels detalls, aconseguint que l’espai compti amb tot el necessari per crear un ambient de qualitat per tots els cavalls. També està al càrrec de l’arxiu audiovisual del projecte i porta endavant l’Espai creatiu brindant equilibri entre escalf, servei i contacte amb la naturalesa.

Neus Rius

Veterinària

Sílvia Martí

Craneosacral

Toni Arnal

Doma Índia Scarppati

Xesco Farrier

Ferrer

Mas casanova

Recuperació de cavalls

A Mas Casanova intentem proporcionar un futur segur per tots i cada un dels cavalls que formen part de la nostra família.

Un equip de professionals dissenya un programa específic per a cada cavall, solucionant els problemes existents i oferint-los, així, una nova vida.

Ens complau haver ajudat a més de 150 cavalls a tenir un futur millor.

FAQS

D’UNA RESIDÈNCIA EQUINA

El nostre valor afegit és la nostra amplia experiència en el sector, la dedicació i l’amor a la nostra feina. Portem més de 25 anys com a professionals del món del cavall i 12 anys cuidant i vetllant pels animals a la residència.

Tenim cura diàriament dels cavalls, vetllant sempre pel benestar físic i mental de l’animal.

Escollim la dieta més adient per cada animal, seguint una alimentació de pastura i herba de prat seca en les èpoques en què no hi ha pastura, resolent així les necessitats de cada cavall.

Oferim serveis addicionals de cures i benestar del cavall a petició del client.

L’adaptació la realitzem segons el cavall. Escollim el tancat depenent de les necessitats, les amistats i en funció del seu comportament. El procés d’adaptació varia en funció del cavall i escollim una metodologia o altre segons el seu estat emocional.

En el cas que sempre hagi viscut en una quadra i sol, el cavall necessita aprendre a viure en llibertat i adaptar-se al nou estil de vida. Progressivament i al seu ritme per evitar tensió i estrès, s’escull un tancat petit i en funció del caràcter que tingui es busca un company que sigui afí a ell. Aquest s’encarregarà d’ensenyar-li l’entorn per posteriorment entrar amb la resta del grup i conviure en espais més oberts.

Disposem de més de 300 hectàrees dedicades als cavalls que permeten en tot moment i època de l’any cobrir les seves necessitats tant físiques com mentals.

A més a més, les nostres instal·lacions estan dotades de: quadres d’infermeria, pistes per treballar els cavalls i diferents tancats segons les necessitats.

Sempre conviuen en grup, ja que considerem que és la seva forma natural de viure i la millor manera per estar sans.

Les instal·lacions ens permeten oferir un bon període d’adaptació i un tracte personalitzat sota la nostra vigilància diària. Comptem amb:

Quadres per a cavalls

Les instal·lacions disposen de quadres de 4x4m amb viruta o palla pels cavalls que ho necessiten.

Paddocks

Comptem amb paddocks petits amb caseta i amb paddocks grans de 6 hectàrees també amb caseta.

Tancats per cavalls

Tenim sis grans tancats amb bosc i prat d’entre 25 i 65 hectàrees.

Pistes per treballar els cavalls

Comptem amb dues pistes específiques per treballar els cavalls.

Els cavalls són animals herbívors amb un sistema digestiu delicat. Conèixer la forma correcta d’alimentar-los és fonamental per evitar que desenvolupin malalties com ara còlics, astrogliosi, gastritis o timpanisme entre d’altres.

Som conscients que l’alimentació és molt important pel seu benestar i per aquest motiu els oferim pastura i herba de prat seca sempre que ho necessiten.

Complementem la seva correcta alimentació amb pinso i altres ferratges especials pels cavalls d’edat més avançada.

La tarifa bàsica per mantenir un cavall a la nostra residència equina és de 190 € al mes.

D’altra banda, en cas que el cavall tingui necessitats especials, com per exemple una alimentació específica o que per algun tipus de lesió greu requereixi de cures recurrents, hauríeu de contactar amb nosaltres per avaluar les necessitats i consultar el preu a convenir.