Benvinguts al

Centre Regeneratiu

La Casanova

Els cavalls van ser l’inici d’aquest projecte fa ja 20 anys, primer dedicats a la cria i competició. Ara fa 12 anys va sorgir la idea de crear la residència equina com una necessitat poc coberta fins al moment donant així importància i valor als cavalls que ja no eren productius. 

Amb els anys hem anat creixent i veient les necessitats del territori que gestionem (unes 500ha). Creiem que a través d’un projecte més ampli i diversificat podrem cuidar i regenerar molt millor el nostre entorn.

La Casanova és un centre on els diferents actors d’aquest territori, cavalls vells, vaques petites de pastura, cabres, el bosc, el sòl i les persones que hi participen, col·laborin les unes amb les altres per la seva regeneració fent servir l’agricultura regenerativa com a base per regenerar el sòl.

Residència Equina
Rutes a cavall
Notícies
Carn de pastura
Apadrina un cavall
L'Espai Test
De quina manera?

Amb la pastura dirigida dels animals sense utilitzar químics aconseguim capturar CO2 a través de la fotosíntesi. Canviant la situació d’emetre Co2 de l’agricultura i ramaderia convencional a retenir-ne al sòl, contribuïm a reduir el canvi climàtic, recuperar espais on ja no es pasturava o mantenir els que hem recuperat amb diferents actuacions forestals, sent sempre respectuosos amb la fauna salvatge i deixant espais verges.

-Indret/terres/boscos. Ens trobem al Pre-Pirineu. Zona de boscos i feixes on el bosc ha anat guanyant terreny i les finques menys productives pels canons productius s’han anat abandonant o se n’ha desaprofitat tot el seu potencial. El nostre objectiu és recuperar el seu potencial i fer d’aquest un indret on cada part i el seu conjunt tinguin sentit. 

Com participar amb el projecte?

Portant un cavall a la residència, apadrinant un cavall o comprant els nostres productes (carn i en un futur pròxim llet). Amb això col·labores a regenerar un territori, el seu sòl, a l’arrelament de la seva gent, a la prevenció d’incendis, al benestar dels animals que hi viuen i a donar oportunitats i noves feines a diferents col·lectius.

Tot això ens dona els beneficis per sustentar el projecte i ampliar-lo a noves línies enriquidores pel territori, gent i animals implicats en el projecte, donant un espai estable a tots els éssers que en formem part.

Els nostres col·laboradors