Ramaderia la Casanova

El nostre bestiar, criat i sobretot, "acabat" amb pastura (és a dir, que no passa per una fase d'engreix final amb pinso), representa una petita proporció de la producció càrnia nacional. Hem triat produir aquest tipus de carn especialment per qüestions de salut, sabor i benestar animal.

La raça de les vaques es 75% Angus i 25% Asturiana de la muntanya

Carn 100% de pastura

De fet, el model industrial de producció afavoreix certes races per obtenir una gran quantitat de carn en el menor temps possible (un any aprox.). Per tant, les qualitats subtils d’aquesta carn, com el desenvolupament de sabors més complexos o els seus beneficis per la salut, s’ignoren.

La carn criada de manera coherent té gustos més forts gràcies a la influència d’elements aromàtics, als àcids grassos poliinsaturats reactius que proporciona l’herba i a la clorofil·la per la varietat de plantes amb les que s’alimenta. També és una carn més magra i dura tant pel diàmetre de les seves fibres musculars com per la quantitat de teixit connectiu que provoca l’exercici durant els més de dos anys de vida. Per altra banda, aporta més melositat i profunditat de sabor “La carn que té tot el seu sabor prové d’animals que han portat una vida plena. La vida intensifica el sabor.”

Com cuinar la carn

Image

Quan salar

Aquest tipus de carn té menys aigua que la carn convencional, per la qual cosa si la salem massa aviat pot quedar dura i seca. Així doncs, és aconsellable salar la carn just abans de cuinar-la preferiblement amb sal marina natural sense refinar.
Image

Temperatura de la carn

És important treure la carn de la nevera i deixar-la fora entre 15 minuts i 1 hora depenent de la mida de la peça i la calor de l’espai, per aconseguir una temperatura uniforme abans de cuinar-la. Així obtindrem més melositat, sabor i consistència.
Image

Temperatura de cocció

De manera general la carn de pastura es cuina a temperatures baixes o mitges. Si es tracta de peces grans com l'entrecot, és aconsellable deixar reposar uns minuts la carn al plat un cop cuinada i abans de tallar-la. D’aquesta manera podrem gaudir d'una carn sucosa.

Vols comprar-nos carn?

Escriu-nos la teva comanda a través d'aquest formulari.

    FAQS

    VAQUES DE PASTURA

    Les vaques de La Casanova són 75% angus i 25% asturiana de la muntanya. Aquesta raça és ideal per fer carn de pastura i al mateix temps idònia per ajudar-nos a mantenir els boscos, la terra i a recuperar pastures pels cavalls.

    Utilitzem un sistema de maneig holístic i pastura regenerativa per tal de no sobrepasturar el bosc. Amb aquest pasturatge dirigit som capaços de planificar i prendre decisions que ens ajuden a gestionar molt millor els recursos d’una manera sostenible i regenerativa. Un bosc gestionat correctament capta molt més CO2 i és molt més productiu i ecològic.

    A La Casanova venem la carn de manera directa. Ho fem en lots de 10kg, 5kg i hamburgueses. Si vols comprar la nostra carn ho pots fer a través d’aquest formulari o bé contactant amb nosaltres a través de correu electrònic a info@mascasanova.org o telèfon al +34 617 40 63 47 (també Whatsapp).